Always Investing

Vilka aktier köper jag i januari?

Den 25:e smäller det!

Lönen har kommit och räkningarna är betalda så frågan är vad som blev över till investeringar och vilket bolag jag vill investera i. Just nu ligger jag mer eller mindre 100% investerad i tron om att 2018 ändå kommer bli positivt fast med mer volatilitet som vi såg i torsdags den 25:e januari då index var ner runt -1,5%. Dagen efter så var det upp med 0,52%.

Jag har min väckarklocka för när jag ska dra öronen åt mig när MA12 i månadsgrafen åker nedanför priset i OMXS30. En nivå som vi ligger väldigt nära. 

Men anledningen till detta inlägget är att svara på frågan om jag hittat något spännande att investera och fylla på i? Det finns massa spännande bolag, jag har börjat bygga en liten position i Catella så det är något att titta vidare på. Även Eolus Vind skulle jag vilja äga mer av, priset har dock dragit iväg en del nu innan jag hann bygga upp en tillräckligt stor position. New wave är ett annat bolag som jag tror på där jag också vill bygga upp min position. Bolaget är i en nedåtgående trend sedan ett år tillbaka men med stigande omsättning och stigande vinster sedan 2015. Men passar något av dessa bolagen in när jag tror på högre volatilitet?

Ovan är endast “mindre” bolag. Det är spännande och det kan vara otroligt lukrativt. Som jag skrev tidigare tror jag på ett 2018 med högre volatilitet. Därför kommer jag börja vikta över portföljen mot mer stabila bolag som kanske inte påverkas lika negativt av en sådan marknad. Det är också därför ICA och Investor kommer bli de bolag som det kommer ökas på med. Investor är sedan tidigare ett av mina tre största innehav. Bara Fortnox och KnowIT som är större sett till marknadsvärde. Jag vet också att Fortnox utgör en allt för stor del av min portfölj då den är mer än dubbelt så stor som exempelvis Investor. 

Sammanfattning

Men för att sammanfatta mina tankar. Eftersom jag förväntar mig en orolig marknad vilket inte bör förväxlas med negativ eller bear market.  Så kommer fokus vara, tills min uppfattning ändras att investera i mer stabila aktier. I januari fylls därför ICA Gruppen och Investor på till portföljen. Har funderingar kring att minska Fortnox då det utgör en allt för stor del av portföljen. Kommer antagligen inte att ske dock. 😉

 

Post a Comment

You don't have permission to register