Veckans aktier..

I denna inläggsserie kommer jag ett par gånger i månaden lyfta fram ett par köpvärda och ett par säljbara aktier baserat på vår data.

Detta är inte några köp eller sälj rekommendationer. Utan endast hur du som användare kan använda vår data för att hitta intressanta idéer och inspiration till din egna aktieportfölj.

KÖP

Systemair

HÖGT MOMENTUM

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.

Köp Systemair
99
96
80
 • Always Investing Rank
 • Tillväxt rank

 • Nuvarande Timing Rank

Kommentar

Systemair är ett av de bäst rankade bolagen på Always Investing. Aktien har haft ett fint momentum senaste tiden med en allt mer ansträngd värdering (46). Timing rank ligger på 80% vilket innebär att det finns goda chanser på en ännu högre aktiekurs framöver. 

KÖP

Fenix Outdoor International

HÖGT MOMENTUM

Fenix Outdoor International är verksamma inom detaljhandeln. Koncernen är fokuserad mot produkter för natur och friluftsliv. Verksamheten är i huvudsak baserad på grossistförsäljning av produkter med det egna varumärket Fjällräven, men i utbudet finns även andra varumärken till förfogande. Under 2001 förvärvades detaljhandelskedjan Naturkompaniet med ett brett utbud av kläder och accessoarer. Huvudkontoret ligger i Zug, Schweiz.

Köp Fenix Outdoor
85
86
80
 • Always Investing Rank
 • Tillväxt rank

 • Nuvarande Timing Rank

Kommentar

Fenix Outdoor har den senaste tiden gått väldigt starkt. Aktien ligger dock endast med en timing rank på 80% så det finns goda chanser att resan kommer fortsätta framöver. Med en stark lönsamhet och god trend i aktien så är endast värderingen något ansträngd på dessa nivåer. Med lite skicklighet kan man rida vidare på vågen som pågår. Men var försiktig.  

SÄLJ

Rottneros

LÅGT MOMENTUM

Rottneros är en producent av pappersmassa. Produktsortimentet består av kartonger och förpackningar, mjukpapper och massa för elektroniska applikationer, samt massa för skriv- och tryckpapper. Största delen av produktionen består av pappers- och kartonger, resterande ingår under avsalumassa, vilket innefattar grafiska papper och hygienprodukter. Störst marknad återfinns inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Söderhamn.

Sälj Rottneros
67
56
0
 • Always Investing Rank
 • Tillväxt rank

 • Nuvarande Timing Rank

Kommentar

Aktien har på dagens nivåer en väldigt bra värdering och en hög lönsamhet. Tyvärr visas inte detta i aktiekursen vars trend pekar neråt. Sälj och avvakta är betyget trots en förhållandevis hög rank. Håll koll på timing rank för ny köpsignal. 

SÄLJ

Serneke

VÄRDEFÄLLA

Serneke är en byggkoncern som erbjuder helhetslösningar inom entreprenad och projektutveckling. Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg med lokalkontor över större delen av Sverige. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg, Stockholm och Malmö.

 

Sälj Serneke
34
36
20
 • Always Investing Rank
 • Tillväxt rank

 • Nuvarande Timing Rank

Kommentar

Detta är en värdefälla enligt vår data. Trenden i aktien pekar neråt och de har svårt att få en god lönsamhet i bolaget. Analytiker föreslår 69,5 för aktien men det känns inte realistiskt inom en snar framtid.  

Leave A Comment

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter