Jag får en del frågor om hur urvalet sker till OMXS30 projektet. Jag ska därför ta mig tiden att skriva ner den på papper så jag kan dela med mig av proceduren till er. Men den kommer inte i detta inlägget. Nu kommer en uppdatering om hur det har gått sedan sist.

En månads utveckling

Den senaste månadens utveckling har varit trevlig med hela 5% uppgång vilket är en procent bättre mot index.

Utveckling sedan årsskiftet

Med tanke på den tuffa nedgången i slutet av januari har vi återhämtat oss väldigt starkt och ligger på +3.62% för året. OMXS30 ligger nätt och jämt på plus minus noll.

Utveckling sedan start

Tittar vi på utvecklingen sedan starten i mitten av november 2017 så ser vi en ganska tydlig trend med att strategin inte alls får samma djupa dalar. Det resulterar i att ju längre tidsperspektiv vi tar på strategin desto större blir skillnaden mellan utvecklingen för strategin och OMXS30. Därför tycker jag det ska bli så otroligt kul att följa detta.

Tidshorizont Skillnad
1 månad 1%
I år ca 2.5%
Sedan start ca 5%