update raeady
Always Investing

Always Investing

Uppdatering klar och redo att användas

I veckan blev vi klara med implementeringen av en av de största uppdateringarna på Always Investing. Det är en hel del som framförallt märks back end men även lite nya nyckeltal som vi tror kommer addera värde åt sidan. I detta inlägg har jag tänkt redogöra några av dessa nyheter.

Modellportföljen

Den stora skillnaden som många användare kommer stöta på är att det nu finns nya modellportföljer. AIR Enkel byter dock bara namn från Småbolagsportföljen för att passa in i tanken vi har.

AIR Enkel är till dig som vill göra få transaktioner. Varje månad görs en uppdatering av all rank och utefter den tas sedan beslut om försäljning och nya köp. Om ett bolag hamnar under 70 i rank kommer det bytas ut mot de bolag som nu ligger i topp. Det kan alltså gå flera månader innan någon förändring sker.

AIR Plus är en något mer aktiv portfölj. Vi har kopplat på ett stop loss system som är tänkt att hjälpa oss minimera förluster. Köp och sälj kan göras när som helst under månaden. En annan stor skillnad är att portföljen endast får ha 4-6 aktiva positioner åt gången. Tanken är att maximera intäkter när systemet väl får rätt i en investering. AIR Plus utnyttjar även de två nya nyckeltalen som jag kommer berätta mer om längre ner. Tillväxt rank och Timing rank.

AIR Trading är vårt försök att skapa en Swing Trading portfölj. Varje dag letar systemet efter bra ingångslägen och stop loss nivåer på två  ETF:er. Xact Bull och Bear har vi valt. På portföljsidan för AIR Trading kan man i god tid före en affär se vilken köpnivå som bevakas.

Nya nyckeltal

Tillväxt rank är något vi är glada för att adderat. Då detta är en viktig parameter när jag själv gör mina investeringar privat kändes det självklart att det även skulle få ta plats på Always Investing.

Timing rank är ett tekniskt ramverk som försöker bedöma om det är ett bra tillfälle att köpa aktien baserat på nuvarande trend. Ett högt värde indikerar på att det är ett bra tillfälle men behöver såklart inte betyda att så är utfallet.

Nedan kan du se ett urval där vi sorterat fram bolag med hög tillväxt och med  en hög timing rank. Hela rankingen hittar du här.

 Ny startsida

På startsidan har vi adderat en enkel trendanalys för marknaden. Den hjälper dig att snabbt se trenden ur ett kort till ett långt perspektiv. När trenden är positiv är det ett bra tillfälle att köpa då trender pågår ofta längre än vad vi investerare tror och vice versa.

Veckans Case är ett annat tillslag som vi adderat. Här använder vi vår rank tillsammans med samma metodik som Trading portföljen använder för att hittar sina köp och säljnivåer. Tanken är att detta ska lyfta fram ett intressant investeringscase för dig att titta närmare på. Gå till veckans case

 

 

Share this post

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email