, ,

Uppdatering av modellportföljer – Januari

Börsen rullar på stabilt och det har gett resultat för våra modellportföljer. I detta inlägg har jag mycket kort tänkt uppdatera er om hur portföljerna presterat sedan start.

AIR Småbolagsportfölj

Sedan starten i juli förra sommaren har småbolagsportföljen varit en fantastisk framgångssaga. Totalt har portföljen gått 31,6% på mindre än ett halvår. Två av innehaven har sprängt 100% gränsen (Generic Sweden, Zinzino) samtidigt som inget av innehaven tappat speciellt mycket.

Ett snedsteg var dock när Diadrom Holding kom in i portföljen och sjönk sedan -16% på rapport. Aktien har dock återhämtat sig en anning och ligger i skrivande stund på -8%.

Det ska bli intressant att fortsatta följa portföljen under året.

Bäst utveckling har Generic Sweden, Zinzino och Pricer haft.

Gå till portföljen

AIR Standard

Air Standard är portföljen som investerar i alla aktier oavsett storlek. Det gör att vi både får med en del stora bolag samtidigt som merparten under halvåret dock kantats av småbolag. Vilket varit positivt. Portföljen har inte riktigt utvecklat sig lika bra som småbolagsportföljen men slår sitt jämförelseindex SIX30RX med bravur.

Bäst utveckling har Generic Sweden, Pricer och Eolus Vind haft.

Gå till portföljen

AIR Stabil

Air Stabil är som ni vet portföljen som endast investerar i större bolag. I detta fall bolag på Large och Mid cap listorna. Portföljen hade en tyngre start än de övriga och låg under en tid bakom jämförelseindex. Men under hösten och framförallt under november har portföljen sprungit förbi indexet.

Bäst utveckling har Evolution Gaming Group följt av Sagax B och Corem Property.

Gå till portföljen

 

 

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Ranking av aktier

Ranking av aktier och strategier som hjälper dig ta bättre beslut på börsen.

Always Investing

Våra favoriter