Hej igen, det var ett bra tag sedan sist jag skrev ett inlägg och det har hänt en hel del sedan dess.

Jag har ägnat mig åt väligt lite börs men väldigt mycket hus och bebis. I början av januari blev vi husägare och en månad senare kom vår lilla älskling 🙂

Men nu har jag äntligen fått lite tid till aktier och har använt mig av Börsdata i vanlig ordning för att få fram min rank till OMXS30 projektet.

Senaste gången jag uppdaterade denna lista var i november och en hel del förändringar har skett sedan dess. Skanska toppar listan efter att ha klättrat 16 platser och hamnar på guldnivån tillsammans med Boliden.

Inget av bolagen kvalificerar sig för en silvernivå medans fyra bolag nätt och jämt lyckas komma in på brons. Dessa nivåer är alltid samma vid varje månad och ska ge en fingervisning på hur väl bolagen går just nu. Helt enkelt så bolagen inte enbart rankas mot varandra utan även mot tre statiska nivåer.

Största klättringen på listan gör Electrolux som verkligen skaffat sig ett starkt momentum sedan senaste uppdateringen.

I och med denna uppdateringen har jag även skapat upp en portfölj som består av de 15 första bolagen på denna lista. Jag kommer uppdatera månadsvis och byta ut bolag varje månad för att se ifall man kan överprestera index genom att alltid äga de 15 högst rankade bolagen.