Mars har sprungit förbi och vi är redan inne i april. Så därför tänkte jag passa på att uppdatera kring hur min swing trading har gått i mars. I förra uppdateringen skrev jag ner två punkter som jag skulle göra med under mars. Dessa var:

  • Fortsätta utveckla min trading strategi. Skriva ner den i stora drag. När gör jag vad etc.
  • Flytta över mer pengar till kontot, ta likvider från ”huvudportfölj från Nordnet.”

Tack vare den sista punkten har jag fått problem med att ta tillräckligt mycket risk. Min positionsstorlek har helt enkelt blivit för liten i förhållande till min portfölj. Detta är något jag försökt jobba med speciellt sista veckan av mars men som kommer få bli uppföljningspunkten för april. – Att ta större positioner i mina affärer.

Min Swing Trading i mars

Trots att jag haft stora problem med size så är jag nöjd med månaden. Det är en sak att ”swing tradea” med 30 000:- i portföljen och en helt annan med 200 000:- . Men som jag skrev innan så är jag nöjd med att jag på slutet av mars tagit tillräckligt stora positioner.

Utveckling Mars
JAG = 2,08%
OMXS30 = -2%

Vill också passa på att lyfta upp två av mina bästa swing trades från mars.

Xact Bear började otroligt fint med en fin försäljning på toppen. Sedan i mitten av mars började jag långsamt bygga upp en ny position som sedan såldes runt 68:- i god tid före fallet i slutet av mars.

Swedish Match är en av de affärer jag är mest stolt över i mars. Anledningen är att jag höll mig till planen och köpte så många aktier som strategin sa åt mig att göra. Sålde innan stängning så jag ligger helt likvid över påskhelgen och kan titta med nyktra ögon på marknaden nästa vecka igen.

Utveckling sedan start

Jag har nu aktivt testat på swing trading med en strategi som jag tycker passar mig sedan februari. Jag ger mig själv godkänt med en total utveckling 4,41% medans OMXS30 utvecklats ner med ca -4,8%. Det är en skillnad på 9,21%. Det är faktiskt en utklassning.

Utveckling start – sedan februari

JAG = 4,41%
OMXS30 = -4,8%