Så söker du fram aktier med stor potential

I och med lanseringen av riktkurser där vi tillhandahåller tre olika scenarion, kan vi nu även filtrera fram aktier där det finns störst potential just nu. 

Med två enkla filter kan du hitta bra bolag med stor potential. Dels kommer vi använda Total rankingen för att filtrera bort bolag som inte tjänar pengar och som har ett dåligt momentum i aktien. Men också den nya potentialfiltret som ger oss en fingervisning på potentialen som finns i en aktie. 

Alternativen sträcker sig från lägst till högst potential och beskriver var aktiepriset befinner sig i förhållande mellan ett bear och ett bull case. Det betyder…

Ju mindre potential desto närmare är aktiepriset sitt beräknade bull case scenario. 

Ju högre potential desto närmare är aktien sitt bear case.

Total rank ställer vi på 95 och potential filtret på de aktier med högst potential och höjer upp värderingsfiltret till 70. Det gör att vi får de 5% bästa aktierna och av de med störst potential. Det ger ett slutresultat av 13 aktier.

I detta exempel får vi fram bolag som Peab B, Doro och Byggmax som alla tre är intressanta alternativ.  Men låt oss titta närmare på Doro som är en teknikkoncern som är inriktad mot utveckling, marknadsföring och försäljning av telekomprodukter, särskilt inriktat mot målgruppen för seniorer.

Aktiekursen ligger idag under bear case vilket ämnar för att det finns en stor potential i aktien. Inte minst då bolaget dessutom har en hög total rank. 

Du kan också hitta aktier med stor potential genom att klicka på knappen nedan.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar