Mitt varför?

Jag drivs av tanken av en helt automatiserad portfölj. Där mina beslut helt enkelt grundas efter de förutbestämda regler som jag skapat.

Always Investing började som en blogg och har nu utvecklats till en plattform där jag vill se ifall mina modeller klarar av att slå index. Jag som driver sidan heter Amanda om du inte visste det tidigare och drivs av tanken av en helt automatiserad portfölj. Där mina beslut helt enkelt grundas efter de förutbestämda regler som jag skapat. Det är av den anledningen som jag väljer att ändra inriktning på bloggen. Det är också väldigt inspirerande och stimulerande att bygga upp detta.

Med Always Investing vill jag nu fokusera på nedan rank verktyg, och utifrån ranken kommer tre modellportföljer skapas. Om du vill du hänga med eller bara glida runt på sajten så är du välkommen också.

Always Investing Rank

AIR eller Always Investing Rank är ett verktyg där jag försöker skapa en helhetsbild av en aktie genom att ranka den relativt mot andra aktier på den svenska börsen på en skala till 0-100. Se detta verktyg som ett hjälpmedel inte som rådgivning.

AIR kommer mer eller mindre bygga på samma rank som jag använt mig av tidigare när jag kört OMXS30 projektet. Men i samband med denna uppbyggnaden har jag gjort vissa justeringar. Bland annat att momentum kommer få en något större viktning. I och med att denna rank finns tillgänglig på webbsidan så kommer tre modellportföljer att startas. Som ett sätt att se att modellen verkligen fungerar.

 

Hur AIR kommer eller ska presenteras på webbsidan är jag inte helt säker på ännu men nedan är en sneak peak på hur tabellen ser ut idag filtrerat på Energi. När allt är klart kommer över 700 bolag finnas listade. Men förhoppning är att göra den något mer interaktiv och spännande med filterfunktion osv.

 

[edgtf_button size=”” type=”” text=”Always Investing Rank” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://alwaysinvesting.se/always-investing-rank” target=”_self” color=”” hover_color=”” background_color=”” hover_background_color=”” border_color=”” hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]

Modellportföljer

I portföljlära brukar man allt som oftast rekommendera 8-12 bolag från 4-5 olika branscher.

För att applicera detta på modellportföljerna kommer jag använda mig av 10-15 bolag för att minimera bolagsrisken.

Den andra frågan är när och vad som kommer köpas in. Inköp och sälj kommer ske med hjälp av ett par förutbestämda regler så att det inte ska uppstå några frågetecken.

Vid varje månadsskifte görs följande.

KÖP
– Köp in de högst rankade bolagen, om ett bolag redan finns i portföljen väljs det bolag som kommer näst. Max 10-15 bolag. Är portföljen full, ändras inget.

SÄLJ
– Initialt kommer en säljorder skapas om ett bolag går under en rank på 80.
– Stop loss på nivåer -10%, -15%, -25% ska skapas för att minska förluster. Sälj 1/3 del vid varje nivå. Läs mer om det i detta inlägg.

SAMMANSTÄLLNING AV PORTFÖLJER

Dessa tre portföljer nedan kommer ses om varje månad och jag kommer även koppla på regler som jag beskriver ovan för att minimera förluster. Till modellportföljerna kommer en månadsrapport skapas för att tala om förändringar. Skulle en aktie träffa en stop loss nivå under pågående månad kommer detta meddelas, med stor sannolikhet via mejl.

 

Om du är intresserad av att följa någon av portföljerna så kan man höra av sig till:  amanda@alwaysinvesting.se Då ordnar jag så du kommer få ta del av månadsrapporten.

 

AIR-Standard – Består av 10-15 av de högst rankade bolagen med köp/sälj regler kopplade. Mer om dessa finns att läsa på respektive ”portföljsida”. Exempel på bolag som rankar högt för denna portfölj är.

Volvo B
Eolus Vind
Evolution Gaming

AIR Småbolagsportfölj – Består av 10-15 högst rankade bolagen med köp/sälj regler kopplade på First North eller Small Cap listan.  Exempel på bolag som rankar högt för denna portfölj är.

Generic Sweden
Rottneros
Eolus Vind

AIR Stabila bolag – Består av 10-15 från large eller mid cap med en lägre volatilitet,  Exempel på bolag som rankar högt för denna portfölj är.

JM
Volvo B
SKF B

 

Sidorna för portföljerna är fortfarande under uppbyggnad och satt startdatum är 15 juli. Hoppas ni tycker detta verkar intressant och vill följa resan. Om man vill ta emot månadsrapport för att se förändringar i modellportföljer så skicka ett mejl till amanda@alwaysinvesting.se

About the author : Always Investing

Leave A Comment

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter

Senaste från veckans case

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter