Bygg din aktieportfölj 18 oktober, 2019 0

Skapa din egna portfölj och utvärdera den löpande

Tänk om det fanns ett sätt att snabbt utvärdera sin portfölj som samtidigt är enkelt. Nu har du som AIR Club medlem möjlighet att skapa din egna portfölj direkt här på Always Investing. Du får en egen sida där dina aktier du valt visas. Denna funktion kommer även vara tillgänglig för ”Basic-medlemmar” fram till december.

Detta är ett perfekt verktyg för dig som på ett enkelt sätt vill se över din portfölj eller använda som en bevakningslista.

Du hittar din portfölj under Min Sida eller på +-tecknet uppe i menyn.

Använd som en portföljbevakare

När du samlat dina aktier under din egna sida är det lätt att få sig en överblick av innehaven. Dels kan du snabbt se ifall något bolag behöver ses över. Men det är också enkelt att identifiera innehav som är prisvärda, som har en låg värdering. För min egna del är det framförallt positivt att snabbt se ifall en aktie fått en negativ klassificering, då kan jag kolla närmare på innehavet och ta ett beslut om att sälja eller inte.

Med hjälp av över 50 olika fördefinierade idéer får man också mellan 0-3 positiva och negativa tankar om innehaven i portföljen. Dessa baseras helt och hållet på innehaven och är helt automatiserade. Det vill säga att ingen ser över dessa. Ser det väldigt konstigt ut hos någon så uppskattas ifall man rapporterar in felet.

Skapar man en sida kommer man även få ett betyg eller en hälsokontroll av helheten. Denna baseras egentligen på två saker:
– Antal bolag i din portfölj
– Snittbetygen på dina innehav.

 

Använd som en bevakningslista

Ett annat sätt att använda sidan på är att samla bolag man helt enkelt är intresserad av att köpa. När aktien sedan hamnar i ett intressant läge, kanske för att bolaget stiger i rank, eller för att du ser att den fått en intressant klass som exempelvis High Value som säger att en aktien är undervärderad eller prisvärd.

 

För att kickstarta igång ett par portföljer/bevakningslistor på sidan så kommer detta vara tillgängligt för medlemmar fram till 1 december. Efter den tiden blir det en del av AIR Club.

Vill du skapa din egna sida här på Always Investing så använd länken nedan och följ instruktionerna.

 

 

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar