Så söker du fram aktier med stor potential

I och med lanseringen av riktkurser där vi tillhandahåller tre olika scenarion, kan vi nu även filtrera fram aktier där det finns störst potential just nu. 

Med två enkla filter kan du hitta bra bolag med stor potential. Dels kommer vi använda Total rankingen för att filtrera bort bolag som inte tjänar pengar och som har ett dåligt momentum i aktien. Men också den nya prisrelation kolumnen som ger oss en fingervisning på potentialen som finns i en aktie. 

Grafen i prisrelationen visar vart aktiepriset befinner sig i förhållande mellan ett bear och ett bull case. Det betyder…

Ju mer ifylld den är desto närmare är den sitt beräknade bull case scenario. 

Ju mindre i  fylld den är desto närmare är den sitt bear case och därmed större potential, om resterande pusselbitar faller på rätt plats.  

Total rank ställer vi på 95 och prisrelation på 98. Det gör att vi får de 5% bästa aktierna och 2% av de med störst potential. Det ger ett slutresultat av 6 aktier. 

I detta exempel får vi fram bolag som Enlabs, Doro och Systemair som alla tre är intressanta alternativ.  Men låt oss titta närmare på Doro som är en teknikkoncern som är inriktad mot utveckling, marknadsföring och försäljning av telekomprodukter, särskilt inriktat mot målgruppen för seniorer.

Aktiekursen ligger idag under bear case vilket ämnar för att det finns en stor potential i aktien. Inte minst då bolaget dessutom har en hög total rank. 

Du kan också hitta aktier med stor potential genom att klicka på knappen nedan.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar