Så gick utvecklingen för 5 av de sämsta bolagen i rankingen

Hur har det gått för de bolag som i juli fick den lägsta rankingen? Jag har kollat närmare på fem exempel. Totalt sett för alla bolag som låg under 10r i juli har utvecklingen varit -2%. Mer ingående om alla olika rank grupp kommer längre fram.

Enersize

Enersize är ett finskt bolag som vid mitten av juli hade en rank på 0. Vilket tyder på att det var ett av de absolut sämst rankade bolagen som vi följer. Enersize utvecklar mjukvara för diverse datainsamling och analys. Tjänsterna används i industriella tryckluftssystem, med målet att öka energibesparingen hos företagets kunder. Kunderna återfinns i en rad olika branscher såsom bilindustrin, stål, samt elektronikbranschen. Bolaget har sitt huvudkontor i Ulvila, Finland.

 

Lite drygt 27% minus har Enersize gått sedan juli och ingen större förbättring sett i rank över tiden vi mätt.

 

Bolagsnamn jul-19 aug-19 sep-19 okt-19 Prognos
Enersize 0 0 1 1 2

 

 

Starbreeze B

Den gamla favoritaktien Starbreeze som är en spelutvecklare hade ingen hög rank i juli och landade bland de sämsta 10%. Exempel på genre inom spelen innefattar vanligtvis action och underhållning och spelen innefattar exempelvis Antisphere, Psychonauts och Knights of the Temple. En stor del i utvecklingsfasen utförs i samarbete med internationella spelförläggare.

 

På slutet har aktien fått en högre rank då vi sett den gå från 5r i augusti upp till 24r nu i oktober. Spännande utveckling då prognosen även den visar fortsatta ökningar. Aktiekursens utveckling visar inte samma positiva trend. Ner -15% sedan juli men den senaste tidens utveckling av rank är spännande att följa. Långt ifrån intressant att köpa dock.

 

Bolagsnamn jul-19 aug-19 sep-19 okt-19 Prognos
Starbreeze B 6 5 22 24 32

 

 

Tangiamo Touch

Tänkte även visa ett exempel där ett bolag tagit sig upp från de sämsta 10% och visar prov på en intressant utveckling. Tangiamo Touch Technology utvecklar touchskärmar. Bolagets produkter används främst inom spelindustrin och säljs via tre affärsområden inom bolaget: Touch Technology, Electronic Table Games och Online Gaming. Bolaget kom till under 2015 som en avknoppning av ett forskningsområde i Chalmers Tekniska Högskola. Huvudkontoret är beläget i Göteborg.

Aktien har näst intill varit en raket de senaste tre månaderna och avkastat 51%. Momentum är också till stor del varför aktien gått från 9 till 49 i ranking. Varken värdering eller lönsamhets bedömningen ser särskilt imponerande ut. Ser i dagsläget inte ut att vara hållbart utan rank kommer högst troligen sjunka tills november. Prognos säger trots det 65 tack vare positiv utveckling.

 

Bolagsnamn jul-19 aug-19 sep-19 okt-19 Prognos
Tangiamo Touch 9 21 44 49 65

 

 

 

Anoto

Första gången jag hörde talas om detta bolag var när min gamla klasskamrat rekommenderade aktien. Han var mer eller mindre all in. Detta skedde oktober 2015 och aktien hade precis rusat. Idag har den gått ca 90% minus sedan den dagen. Min klasskompis köpte såklart mer i förhoppning om att det bara var en svacka. Bra men tuff läxa att få. Anoto Group tillhandahåller lösningar för digitalt skrivande vilket möjliggör överföring av handskriven text till digital form. Anoto verkar genom ett globalt partnerskap som fokuserar på lösningar för effektiv insamling, överföring och lagring av data inom olika affärsområden som exempelvis hälso- och sjukvård, bank och finans, transport och logistik och utbildning. Huvudkontoret är beläget i Lund.

Anoto har legat under 10 i rank sedan start och ser ut att ligga kvar där ett tag till. Aktien har fallit 9% sedan juli med en berg o dalbana i slutet av september.

Bolagsnamn jul-19 aug-19 sep-19 okt-19 Prognos
Anoto 5 5 5 6 6

 

 

 

Odd Molly

Odd Molly vars kläder jag gillar men vars aktie inte riktigt är lika fantastisk. Odd Molly är en verksamma inom modebranschen vars målgrupp riktar sig mot kvinnliga användare. Kläderna säljs huvudsakligen genom återförsäljare men även via egna fysiska butiker runt om i världen under varumärket Odd Molly. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Europa och USA. Bolaget grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

 

Odd Molly har tappat 20% sedan start och ligger kvar runt 10 i rank.

 

Bolagsnamn jul-19 aug-19 sep-19 okt-19 Prognos
Odd Molly 11 10 11 10 10

 

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Ranking av aktier

Ranking av aktier och strategier som hjälper dig ta bättre beslut på börsen.

Always Investing

Våra favoriter