I detta inlägg kommer jag reflektera över min korta tid som swing trader.

Jag har under ett ganska bra tag haft en önskan om att bli en duktig swing trader. Jag tilltalas av spänningen, vilket i sig kanske inte är en bra egenskap vid aktiehandel. Det är också därför jag fortfarande har merparten av mina pengar i en långsiktig portfölj som jag väldigt sällan rör.

I februari bestämde jag mig för att göra ett riktigt ärligt försök att börja med swing trading. Jag började med att sätta in 30 000 till en början, sedan fyllde jag på till 60 000 och i mitten av mars hade jag en portfölj på 200 000:-. Plockade alltså ut en del från långsiktiga portföljen för att föra in på swing tradingen, har haft en hel del likvider eftersom jag trott på nergång… (som inte kom 😉 )

More money more problems 😉

Rubriken är lite skämtsamt satt, men jag märkte ganska snabbt att med mer pengar i swing portföljen tog jag större positioner vilket gjorde att jag började handla lite annorlunda. Jag blev mer rädd för alla typer av mindre nergångar och slutade följa det money management system som jag gillar. Något jag kommer behöva jobba bort.

LÄS OM MANAGEMENT STRATEGI

Sen kom April och jag överöstes med jobb och tog inte en enda affär. Dock tid för en del reflekterande och läsning på kvällarna. Jag kände mig peppad när maj drog igång igen. Solen sken och de första affärerna gick otroligt bra.

Jag har bestämt mig att hålla mig till de regler jag satt upp för min swing trading, vilket innebär att jag använder en ganska stor size i mina affärer men gör inte särskilt många. Har oftast max 3 affärer igång samtidigt men det vanligaste är att endast en trade är igång åt gången.  Här är exempel på hur maj startat.

Månad för månad sedan start

Jag tänkte också passa på att reflektera lite över hur min utveckling sett ut, månad för månad sedan starten i februari.

Som ni ser på diagrammet nedan så började februari bra fick en en hel del träffar på både Xact Bear och enskilda aktier. Minns att det kändes härligt att tjäna pengar när börsen gick ner. I början av mars hände inte särskilt mycket. Större kapital att handa för gjorde att förändringarna i portföljen blev små. Både upp och ner. I slutet av mars tog jag mig i kragen och höll mig till planen och därav den mycket större ökningen på slutet av månaden.

Sen kom April och min utveckling ser ut som ett rakt streck tack vare mycket jobb medans börsen steg som en raket. Tråkigt såklart, inte mycket att säga. Ibland gör det ont att sitta vid sidan och titta på. När maj startade bestämde jag mig för att ta mig tid till att handla igen och det har börjat bra.

Totalt över tiden så har jag över 6% mot index trots att jag missade hela April då börsen steg med ca 5%. Jag ger mig själv mer än godkänt på denna korta tid.

Älskar också det faktum att den lägsta punkten är 5 dagar ifrån starten och att högsta punkten är här och nu.

Ha en grymt härlig torsdag allesammans!