Dags att titta på utvecklingen för maj av mitt projekt för OMXS30 bolagen. Här hittar du länk till projektet och här hittar du en länk till hur rankingen till bolagen går till. 

RANK

Om vi tittar på hur rankingen ser ut efter min senaste uppdatering som jag gjorde i mitten av maj så är det framförallt Electrolux och SEB som haft en ganska dålig trend de senaste året. Nästa viktning kommer att göras i samband vid nästa rapportperiod.

Ska erkänna att jag inte är helt säker på hur ofta jag borde vikta om portföljen. En del av mig säger fyra gånger om året och en annan säger vid varje månadsuppdatering.

Tills vidare har jag dock bestämt mig att hålla mig till fyra gånger.

Bolaget som gett högst avkastning till portföljen hittills är Swedish Match med sina 27% följt av Boliden med 17%.

Sämst har SEB och Electrolux gått med -17% vardera.

Men nu är det dags för att titta på utvecklingen för hela portföljen från start tills idag.

Utveckling senaste månaden

Tänk på att i diagrammet visas indexet OMXS30 som är utan utdelningar, i min jämförelse använder jag SIX30 Return Index som inte finns som val i listan hos Nordnet. 

Utvecklingen under maj ligger på blyga 1,33%. Senaste 10 dagarna har dragit ner en hel del. SIX30 Return Index ligger på -0,58% vilket gör att vi denna månaden får revansch och slår vårt jämförelseindex.

Utveckling senaste tre månader

Sedan första mars är utvecklingen stabilt stigande för oss. SIX30 Return Index har en liknande utveckling fast ett hårdare fall de senaste dagarna i maj. Vår utveckling ligger på stabila 6,43% medans SIX30 Return Index ligger på 1,87%

Utveckling under 2018

Sedan slutet av februari har vi långsamt seglat uppåt med högre toppar och grundare dalar än SIX30RX. Vi har en utveckling på fina 8,15% medans SIX30RX ligger nere på 2,66%

Utveckling sedan start

Utvecklingen sedan start är även den en trevlig syn. Som vi ser var vi uppe och nosade på 10% gränsen i mitten av maj. Hade varit kul att nå denna gräns. Min känsla är att det kommer bli svårt att nå det under juni och juli. SIX30RX har utvecklats -0,78%.

Här är en sammanställning över de olika tidshorisonterna.

Målet är att slå index med denna portfölj vilket jag just nu gör i alla tidsperioder. Totalt sedan start så skiljer det i skrivande stund den 30:e maj hela 7,52%.

Ett extra mål som jag har är att slå index med 10% vilket jag är på bra väg att göra.

TidshorizontProjekt OMXS30SIX30 Return Index
1 månad+1,33%-0,58%
3 månader+6,43%+1,87%
I år+8,15%+2,66%
Sedan start+6,74%-0,78%

 

About the author : Always Investing

Leave A Comment

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter

Senaste från veckans case

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter