Personlig utveckling 18 januari, 2018 0

Öka din kreativitet genom att ta promenader

Öka din kreativitet genom promenad

Öka din kreativitet på ett lätt och underbart sätt genom att promenera. Ibland när man arbetat länge med något är det väldigt enkelt att falla in i någon form av dvala. Även om man i början känt sig peppad och på så kommer det situationer när kreativitet bara försvinner. Idétorkan kickar in!! Hur tar man sig ur den fasen och hamnar i sitt working mode igen? Svaret är promenader.

En sådan enkel sak som att bara ta ett kort varv runt kontoret efter lunchen kan öka din kreativitet på eftermiddagen. Har du tid för träning på din lunch är det såklart fenomenalt. Jag gör det på fredagar då jag har turen att kunna jobba hemifrån. Det blir enkelt för mig att bara springa in på gymmet och köra av ett pass.

Gå-möten med mina kollegor

Jag har från och med i år börjat ta gå-möten med mina kollegor när vi har veckoavstämningar. Det funkar perfekt, totalt är vi fyra personer i vårt e-handelsteam, fem med mig, och de har varsin dag inbokad på eftermiddagen mån-tors. Det innebär att jag får en promenad varje dag förutom på fredagen då jag är hemma och jobbar ändå. Eftersom vi endast är två varje gång så blir det inte svårt att prata vilket jag kan tänka mig blir ett bekymmer ifall man skulle vara en större grupp vid gå-möten. Det är också en fördel om den du ska hålla mötet med vet om att du planerat för ett gå-möte. Man vill inte gå omkring i obekväma skor eller ha för lite kläder så att man fryser. Säg till före så är det nog inga problem. Sen är det bara att ge sig ut i den friska luften och låta kreativiteten flöda.

Steve Jobs, grundaren till Apple, var känd för att ha gå-möten och likaså Mark Zuckerberg använder detta ofta. Jag kan bara titta på min egna situation. Det är när jag är ute med min hund Texas som jag kommer på mina bästa idéer och det finns numera också forskning som stödjer detta. Läs här om du är intresserad.

Fördelarna med gå-möten

Jag ser flera stora fördelar med denna typ av möten. För det första så sitter man ner alldeles för mycket på många av dagens arbeten, långt ifrån alla har höj och sänkbara skrivbord, så det blir ett naturligt sätt att komma bort från stillasittandet. Man får en ökad kreativitet och de bra idéerna ökar. Sen upplever jag att jag även kommer mina kollegor närmare vilket förhoppningsvis kommer bidra till ett bättre samarbete framöver. Att man helt enkelt förstår varandra bättre. Boken ”Omgiven av idioter” som handlar om personlighetstyper har varit en stor snackis på kontoret den senaste tiden. Sist men absolut inte minst så tror jag att det även minskar stressen från jobbet. Tänk på att ha med din telefon så du kan föra ner viktiga noteringar. Jag använder mig av Evernote och skriver rent dessa direkt efter våra gå-möten.

Detta var lite kort om gå möten och hur man kan öka sin kreativitet genom promenader. Mina kollegor uppskattar denna typ av möten som vi kör veckovis och jag kommer fortsätta med det. Nu längtar jag till våren så man slipper frysa under tiden bara 😉

Ha det så fint hälsningar Amanda.

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar