Ny modellportfölj för premium medlemar

Gillar du ta lite större risk, då tror jag denna modellportfölj kan vara något för dig. Denna nya modellportfölj som vi kallar för AIR 100. Den kommer följa utvecklingen för de bolag som lyckats få en rank på 100.

Det handlar om att endast äga fyra aktier. Fyra på pappret, riktigt bra aktier. Följ portföljen hos oss eller replikera den själv. Mer information kommer nedan.

Vi har under den förhållandevis korta tid vi använt oss av nuvarande rankingmodell sett att dessa bolag presterar riktigt bra. I detta inlägg kommer vi visa utvecklingen från start till idag för just de aktier som klarat av att nå 100 i rank.

Sju olika bolag har nått rank 100

Sedan starten är det sju bolag som nått upp till en 100 rank. Två bolag som haft högst rank alla månader hittills är Eolus Vind och Generic Sweden. De har varit viktiga till utvecklingen på 9,2% som portföljen haft. Under samma period har SIX30 Return Index gått -0,19%. Med ett medlemskap hos oss är denna portfölj är dessutom enkel och fullt möjlig att replikera.

Nackdelen är förstås att med en portfölj med endast fyra bolag så innebär det alltid en högre bolagsrisk. Så vill man följa portföljen bör man vara medveten om att risken är hög, men också den potentiella belöningen.

Vi tror också det finns en risk att ett bolag riskerar att hoppa mellan 100 och 99 i rank vilket innebär onödiga transaktioner. Dock ser vi att två av bolagen legat på 100 sedan start samtidigt som ett tredje bolag JLT Mobile hade varit i portföljen sedan månad nummer 2.

För att se nuvarande innehav i portföljen krävs att du loggar in och är betalande medlem, bilden nedan visar endast hur  Topp 100 portföljen såg ut i oktober 2019.

Transaktioner

Nedan ser du en lista på vilka bolag som har ingått i portföljen under perioden och hur de utvecklats. Skulle man köpt lika stor del i varje aktie hade utvecklingen varit 9,2%. I modellportföljen kommer varje köp baseras på 25% av portföljens värde.

Positivt att notera är att det ser ut som att portföljmodellen säljer innan större förluster inträffar. Största förlusten vi sett hittills är SinterCast på -8%.   Samtidigt som vinnarna som Eolus Vind och JLT Mobile tillåts vara kvar i portföljen och glänsa.

Bolagsnamnjul-19aug-19sep-19okt-19utv.
Eolus Vind10010010010056%
Generic Sweden1001001001008%
Rottneros100969190-7%
SinterCast100999999-8%
JLT Mobile9910010010022%
JM981009999-2%
Tethys Oil9599100100-4%

I och med nästa halvmånads uppdatering som sker 15:e oktober kommer en verklig Topp 100 portfölj att skapas upp på Avanza. Det ser vi framemot väldigt mycket och tror och hoppas på fina resultat i framtiden.

Vill du följa portföljen i framtiden krävs ett medlemskap på Always Investing som gör att du kommer åt Insights sidan. Där hittar du också strategier för utdelningsportföljen, för den defensiva portföljen och mycket mer.

Tack för grym feedback och konversationer på senare tid. Detta projekt tar mycket tid men är värt varenda minut när man snackar med er. Har också du något du vill ta upp med oss, förslag eller tips, hör av dig på mejl så svarar vi så fort vi kan 🙂  amanda@alwaysinvesting.se

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar