Modellportföljer i augusti

Nedan har jag sammanställt hur modellportföljerna presterat i augusti.

 

AIR Enkel

Info – Köper och säljer enbart vid månadsskiftet ifall en aktie fallit för mycket i vår total rank. 

Vilken månad vi haft i AIR Enkel. Sista dagarna har fullkomligt rusat iväg mycket tack vare trotjänaren Generic Sweden i en portfölj där det mesta har gått riktigt starkt.  Nedan finns en portfölj som visar månadsutvecklingen på ca 13% och utvecklingen för 12 månaders rullande som snart passerar 40%.

Som ni vet tog corona krashen riktigt hårt på portföljen som är viktad åt mindre bolag. Men vi har återhämtat oss väldigt starkt.

Inga förändringar sker i portföljen denna månaden. Mips som haft en otrolig kursutveckling på slutet är väldigt högt värderad vilket gör att total rank sjunker något. Men bolaget är kvar i portföljen ett tag till. Närmast att lämna är AcadeMedia.

AIR Momentum

Info – Är en momentumbaserad portfölj som inte tar direkt hänsyn till någon värdering utan försöker utnyttja marknadens momentum i de olika aktierna. 

Ca en månad har gått sedan starten av momentumportföljen. Men det där riktiga momentumet har inte kommit nu under den första månaden. Portföljen följer index ganska exakt. Vi har fortfarande en ganska stor kassa kvar vilket kommer försvinna ju längre tiden går. Tanken är att alla våra portföljer ska vara fullinvesterade den absolut mesta delen av tiden.

Ett nytt inköp gjordes igår som ni som följer portföljen fick notis om och ytterliggare ett planeras i början på september när tillfällen ges.

 

AIR Plus

Info – Portföljen är en något mer aktiv portfölj. Vi har kopplat på ett stop loss system som är tänkt att hjälpa oss minimera förluster. Köp och sälj kan göras när som helst under månaden.

Den enligt mig mest spännande portföljen är AIR Plus som vi kopplat på en stopp loss funktion på. Men än så länge har vi inte behövt använda denna då det mesta varit positiva kursutvecklingar. Portföljen stiger med ca 8% i Augusti. Inte minst tack vare G5 Entertainment som rusade iväg med 80% ett par dagar efter portföljen startade. Tacksam timing där.

Portföljen har en hel del kassa kvar som kommer bli mindre och mindre ju mer tiden går. Ligger ett par planerade inköp i september.

Igår köptes ett nytt bolag in i portföljen vilket ni som följer portföljen kunde läsa om.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar