Detta inlägget är endast för rapportering för våra modellportföljer. Sedan vi startade våra modellportföljer i mitten av Juli så har SIX30 Return Index fallit med ca -3,4%. I mitten av augusti var index nere och vände vid -8% så det har varit en turbulent period. Frågan är hur våra modellportföljer har klarat sig i detta börsklimat.

 

Kommer dela in detta inlägg i 4 olika delar där jag först går igenom hur modellportföljerna presterat. Sen har jag en rubrik där vi tittar på förändringar i rankingen för alla bolagen. Vilka har ökat mest och vilka faller i rank.

AIR Standard Utveckling

Standardportföljen som investerar i bolag oavsett storlek ligger på mer eller mindre plus minus noll (+0,62%). Med tanke på hur index har utvecklats under perioden så måste man säga att detta är godkänt. I portföljen finns dock ett par bolag som fallit en hel del såsom Rottneros (91r) och Björn Borg (84r). På uppsidan har vi JLT Mobile och Inission som presterat väldigt bra under perioden.

 

Ursprungsinnehaven ligger kvar minst en månad till då inget av bolagen fallit under 70 i rank. Mycket tyder på att vi även nästa månad kommer ligga kvar med samma innehav. I stort sett alla innehaven håller sig över 90 vilket är positivt. Förhoppningen nu är att många av de bolag som haft det tuffare i portföljen ska återhämta sig och visa plus igen.

 

 

AIR Småbolag Utveckling

Småbolagsportföljen är den portfölj som presterat bäst under perioden (+2,5%). Portföljen liknar standard portföljen i sina innehav och har även den Björn Borg och Rottneros som sina sämsta innehav sett till individuell utveckling.Jag ser väldigt positivt på hösten med denna portföljen.

 

 

Kollar vi till innehaven så ser det fortsatt stabilt ut, trots att Rottneros fallit med över 20% sedan köp så ligger rank fortfarande på 91r. Därför hoppas jag svackan snart är över och att vi kan börja hämta ikapp mycket av det vi tappat där. Avensia är det bolag som ligger närmast försäljning. De har tappat varje uppdatering sedan start i juli

Bolag Juli Augusti September
Avensia 96r 90r 79r

 

 

 

AIR Stabil Utveckling

Air Stabil ska fokusera på större stabila bolag på large och midcap listan. Tyvärr har den varit portföljen som varit minst stabil. Vi dagens datum har den utvecklats, förvisso något bättre än index men har inte varit lika stabil som de övriga två portföljerna.

Inga förändringar i sikte i portföljen heller.  Dometic (82r) är det bolag som tappat mest, inte minst i och med den senaste uppdateringen. De fyra fastighetsbolagen är de som presterat bäst i portföljen sett till avkastning. Lindab har gått sämst men bibehåller till trots en hög rank även denna uppdatering.

 

 

 

 

Runners up..

Vilka bolag har haft mest positiv utveckling i rankingen?

Bolag Juli Augusti September
Engelska Skolan 47 53 87
Vostok New Ventures 26 28 60
Saltängen Property 56 60 90
MultiQ 62 73 98

 

Falling down..

Vilka bolag har haft minst positiv utveckling i rankingen?

Bolag Juli Augusti September
Realfiction 55 64 28
Leading Edge Materials 32 50 20
HMS Networks 80 84 56
Vitrolife 78 71 43

Rankingen för alla bolag hittar du här eller i menyn ovan.