Jag har skapat en ny modell för att investera i investmentbolag. Tidigare har ni kunnat följa mitt projekt med OMXS30 där jag utifrån en ranking köper in de 15 bäst rankade bolagen.

Nu har jag tänkt göra precis likadant fast med investmentbolagen. Jag har samlat ihop 12 investmentbolag som idag finns på Stockholmsbörsen. De blir sedan bedömda utifrån mina utvalda nyckeltal. Detta slår jag sedan samman till en rank. Precis som jag gjort tidigare med OMXS30 alltså. Sidan för investmentbolag modellen hittar ni här. 

Syftet med denna modell är liksom tidigare att slå SIX30RX, vilket visar utvecklingen för de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar. Men jag kommer även jämföra mot Spiltans Investmentbolags Fond.

Om man vill börja följa modellen så kommer den uppdateras en gång i månaden. Jag kommer tydligt skriva alla köp och sälj från transaktionssidan.

I bilden nedan kan ni se hur rankingen såg ut 2019-04-01.

Inget av investmentbolagen kvalade in som ett guldbolag. Men Eastnine klarar gränsen för silver och Creades kommer precis in på bronsnivån. Dessa nivåer använder jag så att bolagen inte endast rankas mot varandra utan även mot teoretiskt riktigt bra bolag. Nivåerna är alltså alltid på samma nivå månad för månad.

Just nu ligger min personliga favorit Investor på den undre halvan vilket inte är kul att se då jag gärna har med det bolaget i portföljen. Vi får se tills nästa gång om de lyckats klättra och tagit en plats i portföljen.

Två modeller att hålla koll på

Så nu finns det alltså två modeller som jag arbetar med. Jag kan också säga att jag själv är investerad och följer dessa modeller med ca 30% av mitt kapital och planerar faktiskt att övergå helt. Med det sagt så tror jag alltså att jag är något på spåret.

Den tidigare modellen som fortfarande är aktiv, OMXS30-Modellen slog SIX30RX med ca ca 6,5% under 2018s åtta första månader. Då var jag tvungen att pausa projektet i och med ett husköp och starta upp det igen 15:e februari.

Därför ska det bli väldigt roligt att följa både OMXS30 modellen och nu den nya, med inriktning på investmentbolagen.

GÅ TILL OMXS30 MODELLEN

GÅ TILL INVESTMENTBOLAGS MODELLEN

Mitt mål är också att hitta ett bättre gränssnitt för att följa samtidigt som det mesta av fokuset av bloggen kommer riktas mot detta. Exempelvis hade jag önskat att man kan följa portföljutveckling på bloggen.

Hoppas ni precis som jag tycker detta ska bli intressant att se resultatet utav.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here