Hitta aktier, Swing Trading 19 februari, 2020 0

Köpsignal för aktier – Så lyckas du med dina köp

Vi har precis implementerat två köpsignaler för aktier. Dessa kan du enkelt hitta i rankinglistan och sortera efter. 

Har du skapat en portfölj eller bevakningslista på din portföljsida kommer du också kunna se köpsignal för aktier som du valt ut. Detta är väldigt användbart då det ökar chansen att du fyller på positionen i dina aktier vid fördelaktiga tillfällen. 

I detta inlägg har jag tänkt gå in lite mer på när och varför köpsignalen stort stöd triggas. 

Köpsignal för aktier –  Stort stöd

Nedan skärmbild är tagen den 19 februari från Always Investing Rank listan. Den är filtrerad på de aktier som kvalificerade sig för köpsignalen Stort stöd.   

Köpsignalen bygger på stöd och motståndsnivåer och triggas när en aktie ligger vid en viktig stödnivå. Det som gör att dessa köpsignaler för aktier blir så kraftfulla är att du samtidigt kan kombinera den tekniska analysen med våra betyg. Köp alltså inte in de aktier som har ett lågt betyg så har du minskat risk automatiskt. 

Som swing trader kan du sätta upp en regel till dig själv där du säger att du inte köper en aktie ifall den ligger under 85 i rank. I ovan fall hade alltså du endast fokuserat på Mycronic, G5 Entertainment och FM Mattsson.

Låt oss titta närmare på Mycronic som även ligger med i Swing Trading Portföljen. Genom att bli uppmärksammad på köpsignaler för aktier kommer det uppstå riktigt intressanta case som du kan utnyttja. Precis som i fallet nedan. Som ser ut att vara en perfekt studs på stödnivån. Framtiden får utvisa ifall utfallet för denna köpsignal blir positiv eller inte men set-up:en är riktigt fin. Liknande köpsignaler som dessa kommer hela tiden.  

Sätt upp en egen portfölj / bevakningslista

Tittar vi istället in G5 Entertainment så kan vi se att aktien inte är helt nere vid den stora stödnivån utan endast på väg ner. Har är det upp till dig att själv fundera på ifall du vill börja köpa en bevakningspost redan nu eller om du vill avvakta tills aktien studsat. 

Genom att få denna tidiga notifikation kan vi förbereda och planera vårt inköp utan stress. När G5 Entertainment plockades in av vår dator i Swing Trading Portföljen så lade man stop loss vid 84,6 :- vilket är en liten bit under nuvarande stödnivå.    

 

Köpsignal för aktier –  Positiv trend

Nedan skärmbild är tagen den 19 februari från Always Investing Rank listan. Den är filtrerad på de aktier som kvalificerade sig för köpsignalen Positiv trend.   

Sätt upp en egen portfölj / bevakningslista

Denna köpsignalen är som namnet avslöjar aktier som ligger i en fördelaktig och positiv trend. Precis som signalen ovan bör man använda denna signal i kombination med vår ranking.

Den största fördelen med signalen är att aktier i en positiv trend tenderar att fortsätta upp. Med den vetskapen och tillsammans med ett högre aktiebetyg så ska det bli intressant att se hur denna köpsignal kommer fungera för er användare. 

Till vem passar köpsignalerna?

Vi tror att denna signal tillsammans med vår aktierank kan vara ett otroligt bra verktyg att ha i sin arsenal. Köpsignalen passar både till dig som gillar swing trading men också till dig som är mer långsiktig.

Som swing trader kan du sätta upp en egen bevakningslista, när sedan en köpsignal triggas för en aktie kommer detta visas på din personliga sida som du kan agera på. Smidigt och lättöverskådligt.

För dig med ett mer långsiktigt tänk är det ett väldigt bra tillfälle att fylla på i de aktier som triggas av ovan två köpsignaler. Det gör att du ständigt köper in din aktie vid fördelaktiga tillfällen.

Sätt upp en egen portfölj / bevakningslista

Nedan visas hur en användares egna bevakningslista ser ut just nu. Högst upp till höger visas att en av aktierna har kvalificerat sig för signalen positiv. Vilket gör att aktien till stor sannolikhet kommer ha en positiv utveckling även framöver. Dessa signaler bygger på teknisk analys.  

Du som användare kan då här ta ett eget beslut ifall du vill öka på i din position eller avvakta vidare. 

Till vänster hittar man den historiska utvecklingen för dina innehav, eller de aktier du valt att lägga till i bevakningslistan. Färgerna i tabellen representerar olika fundamentala signaler från vår dator. Dessa är baserade helt på det ramverk vi satt upp till vår egna modellportföljer. En grön färg innebär fyll på eller köp, orange innebär att man bör se över eller göra en ny analys av läget. Den röda färger säger minska eller sälj. 

Detta är inga rekommendationer utan endast signaler som baseras på vår data. Du som användare är alltid själv ansvarig för dina handlingar.   

 

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar