Hitta aktier 3 februari, 2020 0

Köplägen i dessa aktier under februari? – Utforskar ny signal på Always Investing

Efter mycket testande kan vi äntligen presentera ny funktionalitet på Always Investing som innebär att vi  kan hitta aktier som ligger nära en större stödnivå.

Jag har länge försökt få till detta men har inte lyckats rent tekniskt att få det automatiserat och att sitta manuellt och gå igenom hela börsen är för tidskrävande. Till och med för mig.

Motstånd och stödnivåer är enligt mig ett av de bästa och mest tillförlitliga sätten att handla när det kommer till teknisk analys. Därför tycker jag det är extra kul att kunna erbjuda det på sidan.

För dig som inte veta vad stöd och motståndsnivåer är kan man förenkla det genom att säga att det är prisnivåer som en aktien har problem att gå över eller under. Det gör att man kan använda dessa nivåer för att försöka förutse hur aktien kommer reagera framöver.

Dessa nivåer uppstår oftast vid psykologiska nivåer och vanligtvis används stöd och motståndsnivåer så här:

  • Köp när aktien sjunker mot stöd.
  • Sälj när aktien stiger mot motstånd.
  • Köp när aktien bryter upp genom motstånd.
  • Sälj när aktien bryter ned genom stöd.

Aktier nära stödnivå

Kommer inte skriva särskilt mycket kring varje signal utan kommer visa hur och varför en aktie får signalen att den ligger nära ett stöd.

Bulten (64 rank)

Bulten som enligt vår data är ett ok bolag med 64 i rank har fallit kraftigt på slutet och ligger i skrivande stund nära ett stödområde. Här skulle man kunna ta en första position för att fylla på ifall man skulle falla ner mot 67,8 där nästa stöd ligger.

Se fler signaler som detta genom att klicka in här.

 

Mekonomen  (Rank 74)

Mekonomen ligger över 70 i rank vilket ni som följt oss under en längre period vet att vi använder som en mått stock för ett bolag som är värt att investera i. Aktien har fallit rakt ner de senaste veckorna och ligger nu nära ett större stödområde. Om man skulle vara intresserad av att investera i bolaget kan denna nivå vara ett bra första steg in. Bolaget ser dessutom relativt lågt värderat ut.

Se fler signaler som detta genom att klicka in här.

 

Nilörngruppen (Rank 67)

Prat om ett tufft Q4 2019 har fått Nilörngruppen att falla en hel del den senaste tiden. Aktien ligger därför nu nära ett större stödområde som den för ett par dagar sedan till och med studsade på. Kanske har vändningen redan kommit och en trevlig resa upp kan vänta.

Se fler signaler som detta genom att klicka in här.

Mer signaler som dessa finns under Strategier –> Aktier nära stöd. Klicka er in där och ta del av alla. Denna listan uppdateras varje kväll så gå in med jämna mellanrum för att hitta intressanta case att titta närmare på.

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar