Kan man timea marknaden? Ja, med lite tur

Med risk för att låta lite dryg så måste jag säga att jag har gjort ett riktigt bra val med att gå ur marknaden. Bättre än vad jag kunnat ana. Men hur gjorde jag för att timea marknaden så bra? Jag hade tur och behövde pengarna till en kontantinsats till vårt nyköpta hus.  Precis i rätt tid.

I och med att jag började sälja större delen av min portfölj redan den 31 augusti så har jag klarat mig undan det stora fallet på börsen. Jag lyckades pricka in nuvarande toppen nästintill helt perfekt. Riktigt tur att vi köpte vårt hus precis i rätt tid.

De aktierna som jag lät ligga kvar fram till mitten av oktober var de aktier som hade givit mig bäst avkastning i portföljen. Men eftersom jag ogillar osäkerheten på marknaden så valde jag att även kliva ur med dessa innehav.

För mig är det viktigt att hantera risk på ett bra sätt. Jag trodde saker och ting skulle bli värre och därför skyddar jag mig genom att helt gå över till cash.

Det passar dessutom väldigt bra för mig då jag tänkt bygga om strukturen på min aktieportfölj helt för att bättre passa mitt liv och den tid jag vill ge börsen framöver. Mer om det senare, kommer bli väldigt mycket kvantitativ investering och automatisera köp/sälj beslut så mycket det går.

Lägenhetsförsäljningen

En annan rolig nyhet är att vi precis sålt vår lägenhet nu också. Vi sålde den för exakt 1 miljon mer än vad vi köpte den för. Kan också meddela att det var mycket folk på visningen. Ca 20 familjer var och kollade vilket ledde till en budgivning som varken vi eller mäklaren hade förväntat sig. Ca 22% upp från utgångspriset. Det känns helt fantastiskt!!

Vinsten från denna försäljning kommer täcka hela kontantinsatsen på huset vilket gör att jag får “tillbaka” mina pengar till aktieportföljen plus en slant till. Förhoppningsvis lagom till att marknaden bottnat och julrallyt ska börja ;)  om det kommer ett sådant vill säga. Spännande tider framöver på börsen.

Så kan man timea marknaden? Jag tror inte man kan det utan att ta hjälp av ingrediensen tur.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Ranking av aktier

Ranking av aktier och strategier som hjälper dig ta bättre beslut på börsen.

Always Investing

Våra favoriter