En del av er har märkt att vi förändrat filterfunktionen något på i vårt aktieverktyg. Nu kan du filtrera fram aktier ännu lättare och med hjälp av ännu fler datapunkter.

Vi har även lagt till funktion som gör att du kan klicka på valfritt namn i listan för att få fram en pop up som ger en något djupare aktieanalys av den valda aktien. Jag berättar lite mer om detta längre ner.

 

Förbättrad filterfunktion och pop up

Nu har vi som sagt förbättrat filtret, det gör att vi kan få in fler datapunkter att filtrera på. Det går också snabbare att filtrera bort branscher eller aktielistor man inte är intresserad av.

I exemplet nedan har vi försökt hitta bra utdelningsaktier med en låg värdering från Mid och Large Cap listan. För att få fram det klickar man först i rätt rutor under ”Lista” och sedan skriver man bara in ett högt värde (mellan 0-100) i fälten under ”Utdelning Rank” och ”Värdering”.  Tänk på att ett hög rank i värdering alltså innebär en låg värdering för aktien.

Som resultat får vi i detta fall upp fyra potentiella alternativ. Men jag kan snabbt sålla bort två av dessa baserat på Timing Rankingen. Tetyhs Oil har 17% och Stora Enso 33%. Det är alldeles för lågt för att jag ska investera idag. Kort och gott kan man säga att en låg timing rank innebär att aktien är på väg ner eller att den går i sidled. För svag för tillfället helt enkelt

Betsson och Boliden är däremot två alternativ som ser betydligt mer intressant ut för mig. Dessa kan jag tänka mig kolla vidare på.

 

 

Hittar du ett intressant bolag kan du välja att klicka dig in på det. Jag klickar in på Betsson. På kortet som dyker upp kan jag då snabbt se att aktien är lågt värderad och har en fin trend med en väldigt fin lönsamhet. Enda varningsklockan är att tillväxten är väldigt låg, men i en utdelningsaktie som vi i detta fall letade efter så kanske inte det gör lika mycket. Man kan också se att aktien har klassificeringen ”Guld” vilket innebär att det är ett av de bäst rankade bolagen enligt Always Investings metoder. Det finns idag 7 olika klassificeringar och vi har planerat att förfina och addera ett par till den kommande veckan.

 

 

Med ett par snabba klick kan man alltså snabbt hitta intressanta aktier att investera i. Lek runt med filtren och hitta fina bolag som du kan analysera närmare. Detta är ett väldigt bra sätt för att sålla bort aktier som inte är värda din tid.

Min personliga favorit filtrering är att gå efter en väldigt hög AI Rank och Tillväxt Rank och sedan att Timing Rank måsste vara över 80%. Där kan du hitta riktigt spännande bolag. Sen säljer jag när Timing Rank faller eller om aktien träffar min stop loss på 6-8%.

 

About the author : Always Investing

Leave A Comment

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter

Senaste från veckans case

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

Ta del av spännande case och få reda på när vi släpper nyheter