Förändringar gjorda i Swing Trading System

Hoppas ni klarat er bra, både rent fysiskt men även att era portföljer inte förlorat för mycket i värde.

Kommer inte kommentera något kring läget på börsen i detta inlägg utan enbart fokusera på de ändringar som skett i vårt Swing Trading System som förhoppningsvis blir helt klart under våren.

På sidan för Swing Trading kan man följa vår uppdaterade robot. Nytt är att man bland annat kan se mer logiken bakom varför ett köp görs i form av entry och stop loss nivåer. 

Den använder idag fyra steg för att genomföra en affär.

 1. Sök / Leta
  Söker marknaden för potentiella case. På Swing Trading sidan finns en lista där dessa potentiella affärer visas. Där ser du också på vilken nivå roboten tänkt göra sin entry. Men kanske viktigare, var den placerar sin stopp. Dessa nivåer går bra att lägga in i vår positionsstorlekskalkylator för att räkna fram vad du borde köpa aktier för.
 2. Genomföra köp
  När alla parametrar stämmer genomförs ett köp. Roboten investerar bara i de bolag som har en hög rank enligt vårt rankingverktyg. Det innebär att en viss risk försvinner då de allra sämsta bolagen sorteras ut. När aktiekursen sedan korsar den tänkta entryn så blir signalen en så kallad bekräftad signal. Nu kan du också se för hur mycket roboten köpt för. I testet vi startat var startkapitalet 100 000 kr.
 3. Förvalta
  Under förvaltningsstadiet kan en stop loss förflyttas till nya nivåer för att bevaka vinster med mera. En stop loss kommer och kan aldrig justeras till en lägre nivå än ursprungsnivån. 
 4. Genomföra sälj
  När stop loss träffas eller när roboten vill hämta hem vinst genomförs ett sälj av hela innehavet.

Logga gärna in och se nuvarande case på swing trading sidan.  En sida som kommer behöva lite ”kosmetika” i framtiden.

About the author

Amanda: Om du älskar investeringar på aktiemarknaden likväl som i livet har du hittat rätt. På Always Investing kommer jag skriva om mina investeringar och tankar kring börsen. Men också om inspirerande böcker och verktyg som hjälper till att förbättra både vardag och arbetsliv. Följ med!

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lämna ett svar