,

Bra timing på dessa affärer

I detta inlägg vill jag visa hur man med hjälp av AIR History kan hitta aktier med momentum. Såklart en del tur med timing men jag har sett liknande beteende tidigare även om det inte alltid går såhär snabbt.

I veckan köpte jag in Liv Ihop och Fastator till min personliga portfölj. Detta gjorde jag med hjälp av rankingen på Always Investing. Jag såg ett liknande beteende från båda dessa aktier, de låg runt 40 och 70 strecket i mitten av juli och har sedan dess haft en fin momentum. I vyn AIR History kan du se historisk utveckling av ranking.

Tanken var att skaffa en första position men jag kunde inte haft en bättre timing, Liv Ihop har redan avkastat 30% och Fastator ligger runt 10%.

Liv Ihop erbjuder hjälp för personer med funktionsnedsättning. De har cirka 1 200 anställda i hela Sverige distribuerade på sju lokala kontor.

Fastator är ett investeringsföretag som specialiserar sig på fastighetssektorn. Affärsidén är att investera i entreprenörsfastighetsrelaterade företag.

Andra aktier som har liknande utveckling är Saltängen Property och  Torslanda Property. Dessa kan även de vara värda att kolla närmare på ifall man är ute efter intressanta fastighetsaktier.

Torslanda Property Investment är ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Sörred 8: 4 i Göteborg. Fastigheten hyrs till 100% fram till 31 december 2024.

Saltängen Property Invest AB är ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger, förvaltar och uthyrer fastigheten Saltängen 1 i Västerås. Fastigheten hyrs fullt ut till ICA Fastigheter Sverige AB fram till 30 september 2023.

Som medlem på sidan får du tillgång till denna vy. Det kostar 49 kr/månad och kan i rätt händer vara en guldgruva. Vill inte vara säljande eller lova stora vinster enkelt, för det finns inte. Men med sunt förnuft, AIR och en ok analytisk förmåga tror jag man kan ha stor nytta av verktyget.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Ranking av aktier

Ranking av aktier och strategier som hjälper dig ta bättre beslut på börsen.

Always Investing

Våra favoriter