,

Behåll ditt fokus med Noisli hela dagen

För ett par veckor lyssnade jag på podcasten Future Skills av Mikael Syding och Ludvig Sundström. I avsnitt 26 som heter “The Very Best Online Tools We Use” så presenterar de en rad intressanta hjälpmedel. In och lyssna för att ta del av alla verktyg de tipsar om. Somliga av dessa verktyg har jag använt sedan tidigare och andra var helt nya för mig. Som exempelvis verktyget som jag tänkte berätta om i detta inlägg. Nämligen Noisli.

För att enkelt försöka förklara vad Noisli är så kan man säga att det spelar upp bakgrundsljud så att du kan koncentrera dig bättre. I mitt fall har detta ökat mitt fokus på jobbet. Eftersom jag sitter i ett  “semi öppet” kontorslandskap så kan miljön fort bli lite för stimmig. Det är då jag pluggar in Noisli i hörlurarna och sätter mitt fokus på rätt saker. Det fungerar förvånansvärt bra. Du kan använda Noisli gratis genom webben och som en app till en kostnad av 20 kr. Lätt värt det för mig, då kan du även spara ner dina favorit ljud.

Du kan koppla på olika typer av bakgrundsljud och öka och sänka ljudnivån för att få till en perfekt balans. Välj blandannat mellan regn, åska blåst, fågelkvitter, vågor som skvalpar och så vidare. Mina favoriter just nu är följande inställningar.

Ljud av en tänd brasa med röster från ett cafe. Sjukt att detta fungerar så bra men jag känner mig verkligen fokuserad på arbetsuppgiften jag ska utföra.

Tidigare har jag lyssnat mycket på ljudböcker vilket absolut kan ha sin plats men det är svårt att skriva texter eller läsa när man samtidigt försöker lyssna på en bok. Detta är ett bra substitut. Jag lovar.!

 

En annan inställning ni borde prova är tåget med regn utanför. Väldigt rofyllt faktiskt.

En kopp kaffe på det så är i alla fall jag väldigt nöjd.

Så för att sammanfatta så är Noisli ett grymt verktyg som spelar upp bakgrundsljud som hjälper dig att fokusera och rätt saker.

Har rekommenderat Noisli till mitt e-handelsgäng och även om det inte passar alla så har jag i alla fall lyckats övertyga två av dom. Sen har inte alla friheten att koppla bort omgivningen tack vare att vi har olika jobb men förhoppningsvis får någon nytta av Noisli.

Har du testat Noisli och hur tycker du i så fall det fungerar?

 

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Ranking av aktier

Ranking av aktier och strategier som hjälper dig ta bättre beslut på börsen.

Always Investing

Våra favoriter