Aktieanalys av Swedbank

Nedan kan du läsa en aktieanalys Swedbank som blev uppdaterad senaste gången 2021-06-21.

Swedbank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster inom kapitalförvaltning och lånefinansering, med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Kunderna består av privata aktörer samt medelstora- och stora företagskunder runtom hemmamarknaderna. Swedbank gick tidigare under namnet Sparbanken och har idag sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Swedbank aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 152,2 kr som ägde rum 2021-06-21. Det innebär att aktien har gått 0,4% den senaste månaden. Aktien är ett Large Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Balanserad.

Längre ner kan ni läsa om Swedbank riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 182 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Swedbank aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Swedbank genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Large Cap

Sektor

Finans & Fastighet

Risk

Balanserad

Fundamental & Tekniskanalys av Swedbank

0%

Fundamental Rank

Kvalite
57
Värdering
78
Momentum
52
Tillväxt
80
Investability
41
Fundamental Signal
Avvakta
0%

Teknisk Rank

1 månad
0,4%
3 månader
−4,7%
6 månader
4,8%
12 månader
26,5%
TA Styrka (Beta)
0,2
Teknisk Signal
Avvakta

Analys av riktkurs för Swedbank

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Swedbank aktien handlas idag i väldigt nära bear case. Det kan finnas stor potential i aktien om övriga datapunkter ser lovande ut. Riktkursen för ett pessimistiskt scenario ligger vid 141,636144 kr

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Relaterade aktier