Aktieanalys av Skanska

Nedan kan du läsa en aktieanalys Skanska som blev uppdaterad senaste gången 2021-06-21.

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Skanska aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 234,3 kr som ägde rum 2021-06-21. Det innebär att aktien har gått 0,3% den senaste månaden. Aktien är ett Large Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Balanserad.

Längre ner kan ni läsa om Skanska riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 305 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Skanska aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Skanska genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Large Cap

Sektor

Industri

Risk

Balanserad

Fundamental & Tekniskanalys av Skanska

0%

Fundamental Rank

Kvalite
91
Värdering
87
Momentum
94
Tillväxt
83
Investability
93
Fundamental Signal
Behåll
0%

Teknisk Rank

1 månad
0,3%
3 månader
5,2%
6 månader
14,3%
12 månader
23,9%
TA Styrka (Beta)
0,8
Teknisk Signal
Behåll

Analys av riktkurs för Skanska

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Skanska aktien handlas idag i under bear case. Det kan finnas stor potential i aktien om övriga datapunkter ser lovande ut. Riktkursen för ett pessimistiskt scenario ligger vid 250,2968 kr

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Relaterade aktier