Varukorg

Aktieanalys av Semcon

Nedan kan du läsa en aktieanalys Semcon som blev uppdaterad senaste gången 2021-09-23.

Semcon är ett internationellt teknikföretag som erbjuder lösningar inom produkt- och tjänsteutveckling, produktionsoptimering samt eftermarknads- och serviceinformation, genom helhetsåtaganden och specialisttjänster. Verksamheten är uppdelad i två affärsområden: Engineering & Digital Services och Product Information. Kunderna återfinns på global nivå, främst inom branscherna industri, life science, fordon, telekom och energi. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Semcon aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 126 kr som ägde rum 2021-09-23. Det innebär att aktien har gått −2,8% den senaste månaden. Aktien är ett Small Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Balanserad.

Längre ner kan ni läsa om Semcon riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 150 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Semcon aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Semcon genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Small Cap

Sektor

Industri

Risk

Balanserad

Fundamental & Tekniskanalys av Semcon

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Fundamental Rank

Kvalite
99
Värdering
61
Momentum
92
Tillväxt
79
Investability
92
Fundamental Signal
Behåll
0?

Teknisk Rank

1 månad
−2,8%
3 månader
10,2%
6 månader
23,7%
12 månader
92,2%
Teknisk Signal
Behåll

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Kvalite

ROC
49,9
ROE
17,7
Op Mgn
10,2
F-Score
8,0
0?

Värdering

P/E
19,9
P/B
2,9
P/S
1,4
PEG
0,5
P/FCF
13,2
EV/EBITDA
9,5
0?

Momentum

Price Strength (Short)
1,5
Price Strength (Mid)
3,0
Price Strength (Long)
12,2
Semcon har en total rank på 99. Aktien har en fantastisk lönsamhet samtidigt som trenden i aktien är ser väldigt stark ut. Värderingen är trots det starka momentumet fortfarande förhållandevis låg. Den tekniska ranken för Semcon ligger på 100 vilket också tyder på en styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för Semcon aktien är Behåll

Analys av riktkurs för Semcon

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Semcon aktien handlas idag i väldigt nära bear case. Det kan finnas stor potential i aktien om övriga datapunkter ser lovande ut. Riktkursen för ett pessimistiskt scenario ligger vid 112,395 kr Vid senaste uppdateringen stod Semcons kurs i 126.

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier