Varukorg

Aktieanalys av Nibe Industrier

Nedan kan du läsa en aktieanalys Nibe Industrier som blev uppdaterad senaste gången 2021-09-25.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Nibe Industrier aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 120,3 kr som ägde rum 2021-09-25. Det innebär att aktien har gått 1,2% den senaste månaden. Aktien är ett Large Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Balanserad.

Längre ner kan ni läsa om Nibe Industrier riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 123 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Nibe Industrier aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Nibe Industrier genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Large Cap

Sektor

Industri

Risk

Balanserad

Fundamental & Tekniskanalys av Nibe Industrier

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Fundamental Rank

Kvalite
95
Värdering
8
Momentum
99
Tillväxt
95
Investability
97
Fundamental Signal
Köp
0?

Teknisk Rank

1 månad
1,2%
3 månader
35,7%
6 månader
82,3%
12 månader
118,5%
Teknisk Signal
Köp

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Kvalite

ROC
58,4
ROE
16,0
Op Mgn
14,9
F-Score
8,0
0?

Värdering

P/E
72,4
P/B
9,7
P/S
6,7
PEG
4,5
P/FCF
48,0
EV/EBITDA
35,6
0?

Momentum

Price Strength (Short)
4,4
Price Strength (Mid)
8,8
Price Strength (Long)
18,2
Nibe Industrier har en total rank på 96. Aktien har en fantastiskt bra rank för lönsamhet och momentum, kanske en av de bästa. Det innebär att aktien tidigare gjort en otrolig resa. Värderingen börjar dock bli rejält ansträngd när man kollar p/e tal och liknande. I detta fall finns även en god tillväxt vilket det optimistiska scenariot för riktkurser visar nedan. Den tekniska ranken för Nibe Industrier ligger på 100 vilket också tyder på en god styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för Nibe Industrier aktien är Köp

Analys av riktkurs för Nibe Industrier

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Nibe Industrier aktien handlas idag i närheten av base case. Riktkursen för ett troligt scenario ligger vid 123,088 kr Vid senaste uppdateringen stod Nibe Industriers kurs i 120,3.

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier