Varukorg

Aktieanalys av HMS Networks

Nedan kan du läsa en aktieanalys HMS Networks som blev uppdaterad senaste gången 2021-09-23.

HMS Networks är en global leverantör av kommunikationsteknologi inom industriell automation. Mjukvaran används i industriella maskiner som robotar, sensorer, generatorer och motorer. Idag är bolaget verksamma inom hela kedjan, från tillverkning, installation till eftermarknadsservice och support. Bolaget innehar främst verksamhet inom Europa, Asien och Nordamerika. HMS Networks grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

HMS Networks aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 442,5 kr som ägde rum 2021-09-23. Det innebär att aktien har gått −3,0% den senaste månaden. Aktien är ett Mid Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Medium risk.

Längre ner kan ni läsa om HMS Networks riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 450 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i HMS Networks aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av HMS Networks genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Mid Cap

Sektor

Informationsteknik

Risk

Medium risk

Fundamental & Tekniskanalys av HMS Networks

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Fundamental Rank

Kvalite
99
Värdering
8
Momentum
98
Tillväxt
85
Investability
93
Fundamental Signal
Behåll
0?

Teknisk Rank

1 månad
−3,0%
3 månader
27,9%
6 månader
55,3%
12 månader
115,6%
Teknisk Signal
Behåll

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Kvalite

ROC
113,7
ROE
25,4
Op Mgn
23,0
F-Score
8,0
0?

Värdering

P/E
59,5
P/B
14,3
P/S
10,9
PEG
1,0
P/FCF
46,6
EV/EBITDA
38,3
0?

Momentum

Price Strength (Short)
3,0
Price Strength (Mid)
6,7
Price Strength (Long)
16,6
HMS Networks har en total rank på 94. Aktien har en fantastiskt bra rank för lönsamhet och momentum, kanske en av de bästa. Det innebär att aktien tidigare gjort en otrolig resa. Värderingen börjar dock bli rejält ansträngd när man kollar p/e tal och liknande. I detta fall finns även en god tillväxt vilket det optimistiska scenariot för riktkurser visar nedan. Den tekniska ranken för HMS Networks ligger på 100 vilket också tyder på en god styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för HMS Networks aktien är Behåll

Analys av riktkurs för HMS Networks

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

HMS Networks aktien handlas idag i närheten av base case. Riktkursen för ett troligt scenario ligger vid 449,655 kr Vid senaste uppdateringen stod HMS Networkss kurs i 442,5.

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier