Aktieanalys av Generic Sweden

Nedan kan du läsa en aktieanalys Generic Sweden som blev uppdaterad senaste gången 2021-10-21.

Generic är ett teknikbolag som verkar inom meddelandetjänster. Generic erbjuder en plattform för digitala kommunikationstjänster som kan integreras i kundernas interna eller externa kommunikationsflöden. Tjänsterna tillhandahålls genom en CPaaS-modell (Communication Platform as a Service). Generics kunder återfinns i alla områden och med särskild position inom larm och säkerhet, vård och e-hälsa samt e-handel och logistik. Bolaget grundades 1993 och har säte i Stockholm.

Generic Sweden aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 98,3 kr som ägde rum 2021-10-21. Det innebär att aktien har gått −1,9% den senaste månaden. Aktien är ett Small Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Medium risk.

Längre ner kan ni läsa om Generic Sweden riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 102 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Generic Sweden aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Generic Sweden genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Small Cap

Sektor

Industri

Risk

Medium risk

Fundamental & Tekniskanalys av Generic Sweden

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Fundamental Rank

Kvalite
97
Värdering
4
Momentum
99
Tillväxt
92
Investability
96
Fundamental Signal
Behåll
0?

Teknisk Rank

1 månad
−1,9%
3 månader
42,1%
6 månader
110,8%
12 månader
77,0%
Teknisk Signal
Behåll

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Kvalite

ROC
191,1
ROE
53,4
Op Mgn
18,8
F-Score
7,0
0?

Värdering

P/E
63,9
P/B
32,0
P/S
9,5
PEG
1,2
P/FCF
60,6
EV/EBITDA
45,2
0?

Momentum

Price Strength (Short)
4,4
Price Strength (Mid)
10,2
Price Strength (Long)
14,5
Generic Sweden har en total rank på 96. Aktien har en fantastiskt bra rank för lönsamhet och momentum, kanske en av de bästa. Det innebär att aktien tidigare gjort en otrolig resa. Värderingen börjar dock bli rejält ansträngd när man kollar p/e tal och liknande. I detta fall finns även en god tillväxt vilket det optimistiska scenariot för riktkurser visar nedan. Den tekniska ranken för Generic Sweden ligger på 100 vilket också tyder på en god styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för Generic Sweden aktien är Behåll

Analys av riktkurs för Generic Sweden

Pris: 98,3 kr

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Generic Sweden aktien handlas idag i närheten av base case. Riktkursen för ett troligt scenario ligger vid 102,116 kr Vid senaste uppdateringen stod Generic Swedens kurs i 98,3.

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier