Aktieanalys av Fortnox

Nedan kan du läsa en aktieanalys Fortnox som blev uppdaterad senaste gången 2021-10-21.

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Fortnox aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 566 kr som ägde rum 2021-10-21. Det innebär att aktien har gått 2,7% den senaste månaden. Aktien är ett Large Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Medium risk.

Längre ner kan ni läsa om Fortnox riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 561 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i Fortnox aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av Fortnox genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Large Cap

Sektor

Informationsteknik

Risk

Medium risk

Fundamental & Tekniskanalys av Fortnox

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Fundamental Rank

Kvalite
97
Värdering
1
Momentum
97
Tillväxt
98
Investability
98
Fundamental Signal
Behåll
0?

Teknisk Rank

1 månad
2,7%
3 månader
29,9%
6 månader
16,8%
12 månader
88,6%
Teknisk Signal
Behåll

Du måste vara minst basmedlem för att se nyckeltalen nedan

0?

Kvalite

ROC
134,5
ROE
40,1
Op Mgn
37,2
F-Score
7,0
0?

Värdering

P/E
131,1
P/B
36,5
P/S
37,9
PEG
7,2
P/FCF
114,7
EV/EBITDA
80,3
0?

Momentum

Price Strength (Short)
2,7
Price Strength (Mid)
5,2
Price Strength (Long)
11,9
Fortnox har en total rank på 97. Aktien har en fantastiskt bra rank för lönsamhet och momentum, kanske en av de bästa. Det innebär att aktien tidigare gjort en otrolig resa. Värderingen börjar dock bli rejält ansträngd när man kollar p/e tal och liknande. I detta fall finns även en god tillväxt vilket det optimistiska scenariot för riktkurser visar nedan. Den tekniska ranken för Fortnox ligger på 100 vilket också tyder på en god styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för Fortnox aktien är Behåll

Analys av riktkurs för Fortnox

Pris: 566 kr

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

Fortnox aktien handlas idag i närheten av base case. Riktkursen för ett troligt scenario ligger vid 560,56 kr Vid senaste uppdateringen stod Fortnoxs kurs i 566.

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier