Aktieanalys av ABB

Nedan kan du läsa en aktieanalys ABB som blev uppdaterad senaste gången 2021-07-27.

Svensk-Schweiziska ABB är en global leverantör inom kraft- och automationsteknik. Koncernen består av ett flertal divisioner med kärnverksamheten inriktad mot tekniska lösningar som används inom energi- och industrisektorn. Exempel på lösningar innefattar kontrollsystem, mjukvaror, samt batterisystem. ABB är idag verksamma inom alla globala regioner, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Zürich, Schweiz.

ABB aktiekurs stod vid den senaste uppdateringen i 317,2 kr som ägde rum 2021-07-27. Det innebär att aktien har gått 9,6% den senaste månaden. Aktien är ett Large Cap bolag där vår riskbedömning i aktien är Balanserad.

Längre ner kan ni läsa om ABB riktkurs där det troliga scenariot ligger kring 180 kr. För att se alla scenarion så krävs att du loggar in. Riktkursen är ett bra mått för att bilda dig en uppfattning om vart aktien kan vara påväg och ifall det finns potential.

Vill du investera i ABB aktie så kan du klicka dig vidare via knappen nedan. Då tar du dig till aktienssida hos Avanza. Du kan också göra en egen teknisk analys av ABB genom att klicka på den andra kanppen som tar dig till Tradingview.

Storlek

Large Cap

Sektor

Industri

Risk

Balanserad

Fundamental & Tekniskanalys av ABB

0%

Fundamental Rank

Kvalite
79
Värdering
28
Momentum
98
Tillväxt
0
Investability
56
Fundamental Signal
Behåll
0%

Teknisk Rank

1 månad
9,6%
3 månader
14,5%
6 månader
27,7%
12 månader
39,1%
TA Styrka (Beta)
2,7
Teknisk Signal
Behåll
ABB har en total rank på 73. Aktien har en bra rank för lönsamhet och inte minst momentum som ser stark ut. Detta innebär att aktien tidigare gjort en otrolig resa. Värderingen ser dock ansträngd ut. Den tekniska ranken för ABB ligger på 100 vilket också tyder på en god styrka i aktien.Den sammanlagda signalen för ABB aktien är Behåll

Analys av riktkurs för ABB

Våra scenarion och riktkurser är genererade av AI och kan användas som ett komplement till din egna analys. 

ABB aktien handlas idag en bra bit ovanför bull case. Riktkursen för ett optimistiskt scenario ligger vid 196,18474 kr

Bear Case

0

Base Case

0

Bull Case

0

Prisrelationen mellan ett pessimistiskt och ett optimistiskt scenario.

Relaterade aktier

SAS