4 tips för att hitta bra aktier

Att hitta bra aktier är inte så svårt som du tror

I detta inlägg kommer du lära dig hur du kan hitta bra aktier till din aktieportfölj. Jag kommer ge dig fyra konkreta tips som gör att du kommer hitta spännande bolag att läsa vidare om.

Tanken är att det ska finnas tips för mer eller mindre alla investeringsstilar. Att hitta bra aktier behöver inte vara svårt, det är också ett av de stora målen med Always Investing. Att förenkla hela analys processen. Men nu kollar vi in första tipset för hur du som utdelningsjägare kan hitta bra aktier att investera i.

Hitta bra aktier till utdelningsportföljen

Kanske en av de allra populäraste stilarna just nu. Att fokusera på bolagens utdelningar och återinvestera dessa. Många drömmer om att leva på utdelningarna och beskriver det ofta som en pengamaskin som jobbar för dom, även när de sover. Men hur kan du med hjälp av Always Investing hitta bra aktier med fin utdelning.

Det enda du behöver göra är att bli medlem, första nivån som är helt gratis. Då kommer du åt en sida där vi tagit ut riktigt bra utdelningsaktier baserat på vår data. På vår startsida visar vi till och med de fem första aktierna på denna listan.

hitta bra aktier till utdelningsportföljen

Hitta bra aktier som passar swing trading

Att hitta bra aktier som passar till swing trading är också möjligt. I och med att vi lanserade ”Timing Rank” så kan du filtrera på bolag som antingen har ett väldigt högt eller ett väldigt lågt värde för att avgöra trenden.

Så hitta ett bolag som du anser vara intressant, kolla efter ett högt värde i kolumnen AI Rank. (Always Investing Rank, ett mått för att betygsätta aktier) Det gör vi för att filtrera bort de sämsta bolagen. När du hittat ett eller flera bolag är det dags att flytta blicken till ”Timing Rank”. Det är en fördel om bolaget inte hunnit nå 100% än. Detta eftersom det är när aktien slår över till 100% som du vill investera.

Exempel på affärer om man valt ut de högst rankade bolagen i april och investerade när ”Timing Rank” slog över till 100% är.

Swedish Match: 2 april +10%
Evolution Gaming: 6 april +35%
Arctic Paper: 20 april +3,5%
Mips15 April +11,5%
Holmen A25 Mars +50%

Dock ska vi komma ihåg att det är väldigt speciella förhållanden just nu men jag tycker ändå detta visar prov på potentialen som finns. Så hitta bra aktier innan Timing Rank når 100% och investera sedan när den blir 100. Använd stop loss. Det är en strategi jag själv använt i rådande börsklimat som fungerat bra.

Behöver du hjälp för att avgöra din positionsstorlek. Använd detta verktyg.

Några bolag att hålla ögonen på är nedan tre. De har alla en hög AI Rank och en timing rank på 80% eller lägre. För att se när de slår över till 100% krävs dock ett medlemskap.

Balco Group
Bure Equity
Instalco

Småbolagsinvesteraren

En av mina favoriter är att hitta riktigt bra småbolag. Det kan ha och göra med att småbolag fungerat väldigt bra på börsen dom senaste åren. För att hitta bra aktier på small cap listan eller mindre så kan du filtrera i våra listor. Så klicka på filtret ”Lista” för att få upp ett fönster där du kan kryssa i de rutor du vill.

small cap lista

Nästa steg kan vara att kolla in Tillväxt Rankingen. Vi vill åt småbolag som växer. I mitt fall brukar jag sätta Tillväxt rank från så högt som 95 och AI Rank på 90. Det ger en filtrerad lista på 8 st riktigt intressanta småbolag.  Du kan själv leka med filtren för att hitta bra aktier som passar dina kriterier.

hitta bra aktier till småbolagsportföljen

Hitta bolag baserat på risk

Ibland, och kanske särskilt i oroliga tider som detta kan det vara skönt att ha en portfölj som inte riktigt är lika volatil som tidigare. Då tycker vi man ska filtrera på ”Risk” och välja låg eller balanserad risk, sen kan du även lägga till en hög AI Rank för att filtrera bort de sämsta bolagen.

Det ger en lista med i stort sett bara stora stabila bolag med något undantag för två småbolag som letat sig in på listan. Härifrån kan du sedan fortsätta din research efter information om bolagen.

låg risk i aktieportföljen

Sammanfattning

I detta inlägg har jag visat hur man med olika investeringsstilar kan hitta bra aktier att investera i genom att använda våra filter. Jag har skrivit om fyra olika metoder men det finns såklart väldigt många andra.

  • Till dig som utdelningsjägare har vi en egen sida som visar riktigt bra alternativ.
  • Till oss som gillar swing trading finns en ”Timing Rank” som är ett väldigt bra hjälpmedel. Hitta bra aktier och investera i dessa när de når 100%
  • Småbolagsinvesteraren kan nu fokusera på tillväxt som en viktig parameter. Filtrera fram dessa med Tillväxt rank kombinerat med den översiktliga AI Ranken.
  • Vill du ha en lägre volatilitet i din portfölj ska du filtrera på låg risk. Du hittar dessa i inloggat läge.

Behöver du mer hjälp man du mejla in till info@alwaysinvesting.se.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar